Recepten

picknick-idee

Picknick-idee: kleurrijke wraps 8 volgranen wraps 4 grote blaadjes salade Rode bietenvulling -- 400 g rauwe rode bietjes 300 g geitenkaas 5 tl olijfolie peper & zout Quinoavulling -- 200 g quinoa 1tl venkelzaad 75 g rozijnen ½ tl kaneel zout Linzenvulling -- 200 g oranje linzen 1tl oregano zout 100 g walnoten gehakte 1 bio appelsien sap en zeste handje gojibessen morga Hoe je het bereidt: Spoel en kook de oranje linzen met morga en oregano. Meng na afkoeling, de linzen met de walnoten, appelsiensap + zeste en gojibessen en breng op smaak met zout. Schil de rode bieten en breng ze in een blender en duw een paar keer. Voeg geitenkaas, olijfolie, peper & zout toe en mix nog een paar keer. Spoel en kook de quinoa samen met het venkelzaad en morga. Breng na afkoeling de rozijnen, kaneel en zout toe en meng goed. Beleg de wrap met enkele schepjes rode bietenvulling en leg er een slablad over. Doe er nu nog enkele schepjes quinoa-vulling en linzen-vulling bovenop en rol voorzichtig op. Pak de rolletjes in met boterhampapier. Smakelijk

Warme zomertomaatjes

Verwarm de oven op 200° Halveer de helft van de tomaatjes. Meng evenveel olijfolie als balsamicoazijn (3 el van elk), pezo (peper en zout), oregano en een lente-uitje. Doe alle tomaatjes ( gehalveerde en hele) in een pan en overgiet met het olie-balsamico-mengsel. Zet 15 à 20 min in de oven.

Courgettespaghetti met pesto

Ingrediënten: 4 courgettes, 100 g walnoten, 200 g pijnboompitten, 2 bosjes basilicum, 2 bosjes rucola, 2 el olijfolie, 1 el lijnzaadolie, 2 el parmezaan, 2 teentjes look

Bereiding: 1. snij de 4 courgettes in slierten, 2. rooster de walnoten en pijnboompitten in een droge pan, 3. mix de noten en pitten, look, basilicum, rucola, olie en parmezaan in een mixer tot een mooi, glad geheel, 4. verdeel deze pesto over de courgetteslierten